Over

MenCom (2015) is ontstaan uit de rijschool Korver Verkeersopleidingen (2010). De drijvende kracht achter MenCom is Menzo Korver. Zijn loopbaan in de logistieke sector begon in 1998 als vrachtwagenchauffeur waarna hij zich verder ontwikkelde tot o.a. chauffeursco├Ârdinator en account manager. In deze functies heeft hij diverse logistieke projecten begeleid en was hij troubleshooter. Tevens maakte hij een korte zijstap als touringcarchauffeur.

Naast deze werkzaamheden volgde Menzo in 2005 de opleiding tot rijinstructeur B (auto) welke hij later aanvulde met de overige categorie├źn A/C/D/E.

Tijdens zijn functie als projectbegeleider en troubleshooter heeft Menzo leren omgaan met het herkennen van weerstand en foutieve communicatie patronen. Deze ervaring komt hem goed van pas bij het oplossen van communicatie en gedragsproblemen binnen een (logistieke) organisatie.

Eind 2009 besloot Menzo zich volledig te richten op verkeersgerelateerde opleidingen en trainingen. Korver Verkeersopleidingen werd geboren in 2010.

Menzo’s kracht ligt vooral bij het opleiden, trainen en coachen van groepen. Zijn unieke manier van werken waarbij humor en beeldspraak de rode draad is, zorgen voor maximale motivatie en resultaten. Zijn aandeel als coach in verkeersveiligheidprojecten zoals RoadSense (Mercedes-Benz NL) en Veilig op Weg (VVN) zijn hier goede voorbeelden van.

Als praktijkinstructeur zorgt Menzo voor een ontspannen leeromgeving waarbij de kandidaat alle vrijheid krijgt en d.m.v. coaching (RIS methodiek) naar het gewenste eind resultaat wordt gestuurd. Ook hier wordt humor als extra motivatie ingezet.
Naast de reguliere rijopleidingen heeft Menzo ook ervaring met het verbeteren van de rijvaardigheid, bijvoorbeeld: Het Nieuwe Rijden, Slip en grip en Kantel trainingen. Zie Menzo’s LinkedIn pagina voor een volledig overzicht van zijn ervaring en vaardigheden.